top of page

Meer rust in je hoofd, waarom we dit allemaal nodig hebben

Bijgewerkt op: 13 apr. 2022

Momentjes van rust inbouwen: dit jaar ga ik meer pauzes nemen. Ik besef mij steeds vaker dat het belangrijk is om je hoofd even helemaal leeg te maken. Even niet te denken en te doen en bezig te zijn met dingen die ‘moeten’. Door juist die pauzes in te lassen. Door even naar buiten te gaan, je telefoon uit te zetten of naar een onbekende stad op reis te gaan. Juist door stil te staan ga je op een natuurlijke manier naar de juiste dingen toe bewegen. Zo kom je tot nieuwe ideeën. Ook jij moet af en toe rust nemen, zodat je meer rust in je hoofd krijgt.


De afgelopen maand was een pittige maand. Ik werd gevloerd door corona en moest hier goed van uitzieken. Ook het interview in de vrouw hakte er goed in. Het dwong mij om even stil te staan en rust te nemen. We hebben die pauzes soms echt nodig om op te laden en daarna weer optimaal te kunnen presteren. Ik ben ondernemer, creatieveling en moeder. Dat zorgt ervoor dat ik soms alleen maar blijf doorknallen.


Misschien herken je dat wel? Dat je zoveel verschillende rollen hebt en zoveel verschillende taken dat je hoofd af en toe even over loopt. Ons lichaam kan ons signalen geven dat we even stil moeten staan. Signalen zijn: ziekte, intens moe zijn, je overwhelmed voelen of onze sociale batterij die gewoon even op is.


In stilte komen nieuwe ideeën

Ik heb zelf ook ervaren dat je in rust juist nieuwe energie en ideeën krijgt. Zo heb ik kerst en oud en nieuw gevierd op Ibiza. Op het moment dat ik toen mijn rust heb gepakt, is eigenlijk heel het jaar 2022 naar boven gekomen. Ik ben gaan schrijven, tekenen en uitwerken en heb dit toen allemaal op papier gezet. Ik besefte mij in Ibiza dat zulke momenten zo waardevol zijn. Voor mij is Ibiza echt mijn plekje waar ik kan ontspannen, genieten en tot rust kan komen.


Ga bij jezelf eens na: op welke plek kom jij helemaal tot rust? Waar voel jij je helemaal jezelf? Waar voel jij je geïnspireerd? Maak er een gewoonte van om die plek eens in de zoveel tijd te bezoeken. Zo krijg je meer rust in je hoofd.


Meer rust in je hoofd, door pauzes die bij jou passen

Zelf hou ik ervan om lekker de zon op te zoeken. Zo ben ik naar Bonaire geweest met de kindjes. Dat zijn pauzes die ik vaker in las. Even helemaal niks dat moet. Onlangs ben ik ook in mijn uppie naar Dubai geweest. Tijdens deze reis heb ik echt rust ervaren dat je in rust juist nieuwe energie en ideeën krijgt. Zo heb ik kerst en oud en nieuw gevierd op Ibiza. Op het moment dat ik toen mijn rust heb gepakt, is eigenlijk heel het jaar 2022 naar boven gekomen. Ik ben gaan schrijven, tekenen en uitwerken en heb dit toen allemaal op papier gezet. Ik besefte mij in Ibiza dat zulke momenten zo waardevol zijn. Voor mij is Ibiza echt mijn plekje waar ik kan ontspannen, genieten en tot rust kan komen.


Ga bij jezelf eens na: op welke plek kom jij helemaal tot rust? Waar voel jij je helemaal jezelf? Waar voel jij je geïnspireerd? Maak er een gewoonte van om die plek eens in de zoveel tijd te bezoeken. Zo krijg je meer rust in je hoofd.

Na de reis stond mijn notebook helemaal vol met nieuwe ideeën voor mijn bedrijf. En heb ik tekeningen gemaakt voor mijn interieur in huis. Alles is experience en dat ga ik meenemen in mijn retraits in Ibiza. Wie weet binnenkort ook een retrait in Dubai. De mensen zitten in mijn hart en ik ga zeker snel weer terug. Misschien is zo’n stap iets te groot voor jou, maar je kunt ook eens proberen om een dagje alleen weg te gaan in Nederland. Kies voor jou en wat bij jou past.


Welke activiteit zorgt ervoor dat je helemaal in je element bent? Misschien vind je het heerlijk om een boek te lezen, te wandelen door het bos, te mediteren of laad je juist helemaal op van fijne gesprekken met vriendinnen. Als je graag ontspant door middel van tekenen lees dan zeker eens mijn how to draw your dream life e-book, dat is echt een cadeautje aan jezelf. In mijn vorige blog schreef ik over hoe een vision board a la teken je toekomst ook kan zorgen voor rust in het koppie!


Optimaal genieten in IbizaIk gun jou ook zo erg om af en toe even die zo nodige rust te pakken. Ik wil jou graag ook mijn favoriete plekje laten zien en ervaren. Daarom heb ik het Ibiza retraite in het leven geroepen. Tijdens de retraite hoeft niks eigenlijk. We gaan daar vanuit rust creëren. Voor mij is Ibiza een plek om te relaxen, maar ook om nieuwe ideeën uit te werken. Lekker aan het zwembad liggen, genieten van massages, de stilte, de zon en de rust of langs het strand te wandelen. Tijdens dit retraite mixen we business met pleasure. Even uit de dagelijkse sleur in een andere omgeving, met inspirerende vrouwen, mooie stranden en heerlijke cocktails. Het retraite in juni zit vol, maar 29 september t/m 3 oktober 2022 geef ik nog een retraite.Ga op zoek naar wat jouw rust brengt en doe dat veel vaker. Hierdoor raak je weer geïnspireerd, gemotiveerd en zit je veel beter in je vel! Ik hoop dat je lief voor jezelf bent en vaker momentjes van rust pakt in een maatschappij die altijd maar door lijkt te razen. Je verdient ook af en toe een moment van rust powervrouw!


Liefs, Chantal

169 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page